hoekskewerf-cafe corona week 14

Het Hoekske is open, eindelijk.

Zij het dan nog in heel beperkte setting: het is een echt werfcafé.

Vanaf nu wordt er systematisch “af”gewerkt: stukje bij beetje. Er is nog een hele hoop te doen, zij het dat de werken nu meer detail en minder spectaculair zijn.

Ondertussen draait het terras op volle toeren. De tappers hebben het te druk om de werken uitgebreid te fotograferen …

Wordt vervolgd.

Corona – Hoekske werf-café

De open-werven-dag was de aanzet tot de fase van afwerken.

De laatste loodjes van stofmakende werkjes worden afgerond en de poets kan beginnen. Op naar een ‘opening’, zij het één met beperkingen. Want er is nog een lange infrastructuurweg te gaan.

Tijdens de openingsuren van het ‘werfcafé’ zal er volop doorgewerkt worden: elektriciteit en comfortsturingen, veilige trappen, nieuwe deuren, efficiënte tapa-keuken, …

Week 9 – 't Hoekske & 't Eetkafee

Deze week werd er weer gebroken: de doorgangen voor publiek en medewerkers worden nu uitgekapt. Het trapje in de hoek achter de groene deur blijkt bijzonder sterk te zijn.

De doorgang van ’t Hoekske naar de afwaskeuken en de kelderkeuken maakt het werken vlotter. En via de doorgang vanuit ’t Hoekske (waar spaarkaskes hangen) kunnen de dames voortaan naar de boventoiletten, of kan men makkelijk naar de verschillende zaaltjes van ’t Eetkafee.

De schilderwerken buiten gaan gestaag verder.

Corona Week 8 – 't Hoekske & 't Eetkafee

In ’t Eetkafee wordt nog een stuk van de vloer bekist en beton gestort. De nieuwe muur geraakt af. Ondanks het constructief bouwen, wordt er nog elders verder destructief gehandeld.

De koelkamer van ’t Hoekske is nu weg en de muur in de keukenkelder kan worden afgekapt. Ondertussen wordt de bierkelder al netjes en veilig met de nieuwe anti-slipvloer.

Alles wordt voorbereid voor de nieuwe doorgangen:

Corona Week 6 – 't Hoekske & 't Eetkafee

De vloer van zaaltje in ’t Eetkafee wordt dicht gelegd.  Ondertussen komen de nieuwe decoratieve prijslijsten voor de pergola.

Dan wordt er verder uitgebroken: het oudste keldertje onder het zogenaamde podium, had nog een bakstenen gewelf. Er waren tonnen puin te ruimen, bakje per bakje, met een kruiwagen seffens. De schilderwerken gaan onverstoord verder.  Een volgende lading materiaal komt er aan en alle gaten gaan weer dicht.

De grote bierkelder, die onder de veranda zit, wordt klaar gemaakt voor een nieuwe gietlaag van de veiligheidsvloer.

Corona Week 5 - 't Hoekske & 't Eetkafee

 Ondertussen wordt de kelder leeggemaakt. Ook daar krijgt de gietvloer een nieuwe laag. De vorige was immers versleten door veel te veel “vaten-passage”…

Het kleine benedenzaaltje wordt verder en verder uitgebroken.

Pol en Ingrid schilderen verder aan ’t Eetkafee.

Woensdag vallen de breekwerken even stil: de steenpuincontainer  kwam pas toe in de namiddag.

Maar op donderdag begonnen de spectaculaire werken: de vloer van het kleine Eetkafee zaaltje is eigenlijk het plafond van de kelder van ’t Hoekske. Je kan er nu doorheen kijken.