Week 9 – 't Hoekske & 't Eetkafee

Deze week werd er weer gebroken: de doorgangen voor publiek en medewerkers worden nu uitgekapt. Het trapje in de hoek achter de groene deur blijkt bijzonder sterk te zijn.

De doorgang van ’t Hoekske naar de afwaskeuken en de kelderkeuken maakt het werken vlotter. En via de doorgang vanuit ’t Hoekske (waar spaarkaskes hangen) kunnen de dames voortaan naar de boventoiletten, of kan men makkelijk naar de verschillende zaaltjes van ’t Eetkafee.

De schilderwerken buiten gaan gestaag verder.

Corona Week 8 – 't Hoekske & 't Eetkafee

In ’t Eetkafee wordt nog een stuk van de vloer bekist en beton gestort. De nieuwe muur geraakt af. Ondanks het constructief bouwen, wordt er nog elders verder destructief gehandeld.

De koelkamer van ’t Hoekske is nu weg en de muur in de keukenkelder kan worden afgekapt. Ondertussen wordt de bierkelder al netjes en veilig met de nieuwe anti-slipvloer.

Alles wordt voorbereid voor de nieuwe doorgangen:

Corona Week 6 – 't Hoekske & 't Eetkafee

De vloer van zaaltje in ’t Eetkafee wordt dicht gelegd.  Ondertussen komen de nieuwe decoratieve prijslijsten voor de pergola.

Dan wordt er verder uitgebroken: het oudste keldertje onder het zogenaamde podium, had nog een bakstenen gewelf. Er waren tonnen puin te ruimen, bakje per bakje, met een kruiwagen seffens. De schilderwerken gaan onverstoord verder.  Een volgende lading materiaal komt er aan en alle gaten gaan weer dicht.

De grote bierkelder, die onder de veranda zit, wordt klaar gemaakt voor een nieuwe gietlaag van de veiligheidsvloer.

Corona Week 5 - 't Hoekske & 't Eetkafee

 Ondertussen wordt de kelder leeggemaakt. Ook daar krijgt de gietvloer een nieuwe laag. De vorige was immers versleten door veel te veel “vaten-passage”…

Het kleine benedenzaaltje wordt verder en verder uitgebroken.

Pol en Ingrid schilderen verder aan ’t Eetkafee.

Woensdag vallen de breekwerken even stil: de steenpuincontainer  kwam pas toe in de namiddag.

Maar op donderdag begonnen de spectaculaire werken: de vloer van het kleine Eetkafee zaaltje is eigenlijk het plafond van de kelder van ’t Hoekske. Je kan er nu doorheen kijken.

Corona Week 1 - 't Hoekske

Verplichte sluiting noopt tot creatieve aanpak  van lockdown op korte termijn, naar look-up voor de toekomst: het Hoekske krijgt een make-over.

Tapkranen aftappen en spoelen, om dan te beginnen aan afschuren van de oude verf. Ingrid staat op haar eentje binnen wat te schilderen en Luc pakt de buitenkant aan. De lente kriebelt maar we respecteren alle afstandsregels. We zien jullie allemaal graag en gezond weer terug.